Министърът на земеделието Явор Гечев ще открие днес, конференция за интелигентно земеделие "Поглед в бъдещето". Събитието е с начален час  9:30 ч., в Пловдив, хотел Double Tree by Hilton, пл. "Св. Петка“ №1, съобщиха от МЗх.

В рамките на #AGRO 4.0 ще бъдат обсъдени европейските и национални политики за цифрово земеделие 2021-2027 г., възможностите за финансиране на цифровата трансформация на агросектора и селските райони.

Ще бъдат представени и технологиите на Земеделие 4.0, тяхното приложение и ползи за успешен агробизнес. Във фокуса на конференцията ще бъде и решаването на настоящите екологични и социални предизвикателства пред земеделските производители чрез новите технологии в селското стопанство.

От 12 часа, същия ден, министър Гечев ще присъства на подписването на Меморандум за сътрудничество между Университет по хранителни технологии-Пловдив, Аграрен университет-Пловдив и Медицински университет-Пловдив за учредяване на консорциума PlovdivWineUni. В него ще се включи и Виторио Новела, заместник-президент на Международна организация по лозата и виното.