Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков проведоха среща с представителя на УНИЦЕФ за България Кристина де Бройн и нейния екип. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

По време на разговора бяха обсъдени възможностите за сътрудничество с министерството в области и по теми от взаимен интерес.

"УНИЦЕФ е ценен партньор на Министерството на младежта и спорта със своя опит и експертиза при разработването и изпълнението на политиката за младежта. Водещо за нас е политиката за младежта да предоставя условия за развитие професионалните, социалните и гражданските умения, чрез които младежите да са способни да вземат важни решения за себе си, както и да обърнем специално внимание на младежите в неравностойно положение. С обединени усилия можем да постигнем тези цели“, заяви министър Весела Лечева.

Кристина де Бройн благодари за срещата и подчерта, че спортът е важна част от интеграцията на младите хора.

"Вие като голям спортист с впечатляваща кариера сте наясно колко важен е спортът за интеграцията на младите хора и тяхното развитие. Бяхме на посещение в страната, при което се убедихме, че той е важна част за решаването на ред проблеми“, сподели Кристина де Бройн.

Министерството на младежта и спорта и УНИЦЕФ ще продължат своето сътрудничество по ред програми, като предстоят разговори на експертно ниво.