"Надявам се в голяма степен да сте ни коректив, за да може да сме в услуга – вие на вашите клиенти, ние на всички граждани“. Това заяви министърът на електронното управление Георги Тодоров по време на среща между експерти от министерството и представители на банковия сектор.

На срещата бяха обсъдени възможностите за взаимодействие между МЕУ и банките в полза на гражданите и бизнеса у нас. "Надявам се, че срещата е полезна за вас, защото ние, като министерство, сме безсмислени, ако не срещаме подкрепа и разбиране на тези, за които вършим делата си“, допълни министър Тодоров.

Николай Минев, директор на дирекция "Системи и компоненти на електронното управление“, представи пред организациите хоризонталните системи на електронното управление: Системата за сигурно електронно връчване; Системата за еАвтентикация; среда за междурегистров обмен (RegiX), системата за електронно плащане и единния портал за достъп до електронни административни услуги и др.

Минев подчерта предимствата на представените системи и възможностите за тяхното използване от банките за целите на получаване на информация за задължения и тяхното последващо заплащане, изпращане и получаване на съобщения и документи по сигурен и защитен канал и много други.