Министърът на културата Найден Тодоров отличи днес проф. Пламен Джуров с плакет "Принос в развитието на културата". На официалната церемония в Министерството на културата присъстваха зам.-министрите Виктор Стоянов и Амелия Гешева, началникът на кабинета на министъра Перса-Анна Накова, директори на дирекции в културната институция.

Министър Тодоров посочи, че без проф. Джуров българската музикална култура не би достигнала висотите, на които се намира сега. При връчването на престижното отличие, което се присъжда на проф. Джуров за цялостния му изключителен принос към българската музикална култура – нейното развитие и популяризиране по света, министър Тодоров посочи още, че наградата не е само знак на дълбока благодарност към проф. Джуров, а също и надежда и стимул той да продължава да дава посока на своите колеги и на младите поколения, тъй като опитът му и в музиката, и в администрацията, е безценен.

От своя страна проф. Джуров благодари на министър Найден Тодоров за оказаното внимание и сподели, че то ще го мотивира и вдъхнови да продължи да работи в полза на българската музикална култура.

На 21 април, неделя, проф. Пламен Джуров отпразнува и своята 75-годишнина. По този повод министър Тодоров му връчи и специален поздравителен адрес.