От миналата година се поддържа група от 20 до 40 човека, която се занимава с това да възстановява целостта на оградата по границата, каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов пред журналисти преди началото на заседанието на комисията по отбрана към Народното събрание. 

Има много вандалщини от бежанците спрямо оградата, каза министърът, цитиран от Дарик нюз.

"Мога да потвърдя, че самата ограда можеше да бъде изпълнена много по-добре. Тази "Китайска стена" се оказа прекалено ниска за прескачане", заяви Стоянов. 

"Предвидили сме от утре всички да бъдат снабдени с очила за нощно виждане, бронежилетки", посочи министърът във връзка с убития полицай на границата ни с Турция. Той добави, че никой не е очаквал да се стреля на границата, защото очакванията са това да са бежанци, които бягат от насилие и не биха използвали насилие.

"Ще бъдем много по-внимателни как са екипирани нашите военнослужещи и как действат на границата", каза той и допълни, че българските военнослужещи имат добра подготовка. 

"Ние сме служебно правителство, когато съставят редовно, ще се оттеглим веднага, но да се искат така оставки не е сериозно", заяви Димитър Стоянов по повод исканата от ГЕРБ оставка на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.