Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков се срещна с изпълнителния директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев и директора на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“  Бойко Рановски по повод предстоящо затваряне на част от пътя Мездра – Ботевград, в участъка Мездра – Ребърково, за тежкотоварни камиони. Това се налага заради извършване на взривни дейности в участъка, свързани с изграждането на скоростния път Видин - Ботевград.

На срещата бе обсъден въпросът за осигуряването на алтернативни маршрути за преминаване на тежкотоварния трафик в района за времето, в което трасето ще бъде затворено, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

"Целта на днешната среща е да обсъдим заедно това, което предстои във връзка със строителните дейности по втория лот на скоростния път Видин – Ботевград и по-конкретно в участъка Мездра – Ребърково и да осигурим предвидимост за превозвачите, за да имате време за реакция и да изберете маршрут за преминаване на камионите“, подчерта по време на срещата министърът. Той обясни, че вариантите за обходни маршрути, по време на взривно-строителните дейности, са по второкласния път II-13 през Плевен в посока Монтана или през прохода Петрохан до началото на зимния сезон и през Роман.

От Съюза на международните превозвачи поеха ангажимент да запознаят своите членове с предстоящото затваряне на част от пътя Мездра – Ботевград и да обсъдят вариантите за обходни маршрути за преминаване на тежките камиони.

В срещата участваха още заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, инж. Десислава Паунова - член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“, и представители на транспортния бранш.