Имаме разрешение за използване на газовата връзка между България и Гърция. Обектът е завършен и на 1 октомври ще бъде пуснат в експлоатация. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройство Иван Шишков след заседанието на Министерския съвет, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Това е огромен успех за служебния кабинет. То е плод на много труд на всички министри и желанието ни да постигнем разрешението за използване на газовата връзка между България и Гърция. Знаете, че от първия ден са служебното правителство започнахме разговори със строителя. Съвместно с него успяхме да компенсираме всички минимални забавяния. Успяхме да направим така, че той да може да завърши обекта. Помогнахме много за събирането на цялата документация и мога да кажа, че към днешна дата има удостоверения за ползване на газовата връзка между България и Гърция. То не е плод на никакви документални компромиси", заяви министърът и показа документа. 

Шишков напомни, че обектът ще бъде пуснат официално в експлоатация на 1 октомври и благодари на медиите, че са присъствали на всички проверки на газовата връзка заедно с него. 

Нели СТАВРЕВА