Нови компенсации в момента без действащ парламент няма как да предвидим и съответно да осигурим. Не само "Топлофикация София" търси компенсации за цената на газа, това са буквално всички потребители, така че ние работим по въпроса. Това каза министърът на енергетиката Росен Христов по време на съвместен брифинг заедно с председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Министърът разясни, че целта на служебното правителства е да осигури природен газ на поносими цени, а не да търси средства за компенсации. 

"Приоритетът на правителството е не да осигури компенсации, а да осигурим газ на цени, на които индустрията би си позволила и би могла да работи. Затова са и тези интензивни преговори и търсене на доставчици, да да може газа, който получаваме в страната, който получава "Булгаргаз", да е на цена, която беше обявена в порядъка от 250 лева на мегават час. И на която индустрията е готова да работи. Именно това целим да направим в "Булгаргаз" и Министерство на енергетиката, вместо да търсим средства за компенсации“, заяви Христов.

Нели СТАВРЕВА