Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще направи мобилна приемна на 16.10. (неделя) с областния управител на Варна във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и възможностите за бизнеса да кандидатства по него и по други европейски програми. Това съобщиха от пресцентъра на МИР.

Във Варна министър Пулев и областният управител Марио Смърков ще дадат пресконференция в 14:00 ч., в конферентна зала (етаж 2) на Областната администрация (ул. "Преслав“ № 26).

На брифинга ще присъстват още началникът на кабинета на министъра – Красимир Якимов и главният директор на Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на иновациите и растежа Илияна Илиева. Мобилната приемна на министъра е част от обиколката му в страната за популяризиране на възможностите за бизнеса по ПВУ и новата Програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 (ПКИП). До момента мобилни приемни бяха проведени в Перник, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Силистра, Бургас, Стара Загора и Смолян.

На 17 октомври (понеделник) министър Пулев ще участва в откриването на Дълбоко технологичен иновационен порт Варна. Събитието ще се проведе с зала "Аула“ на Икономическия университет – Варна в 10:00 ч.

В 12:00 ч. министър Пулев и министърът на туризма Илин Димитров ще дадат съвместен брифинг за медиите във връзка с възможностите за туристическия бизнес по Плана за възстановяване и структурните фондове на ЕС. Пресконференцията ще бъде в зала 205, ет. 2 в Ректората на Икономическия университет-Варна.

В 14:00 ч. двамата ще проведат интерактивна среща с туристическия бизнес. Заедно с експерти ще разяснят в детайли мерките по Плана за възстановяване. Срещата ще се реализира в хибриден формат – присъствено в зала 1 на Икономическия университет-Варна и онлайн с възможност за задаване на въпроси от представителите на бранша.