Министър Пулев ще открие бизнес и инвестиционен форум в Истанбул, информира Министерството на иновациите и растежа.

В събитието участие ще вземат още министрите на туризма Илин Димитров и на здравеопазването Асен Меджидиев

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открие бизнес и инвестиционен форум, организиран от Българската агенция за инвестиции (БАИ) към МИР в Истанбул. На събитието, което ще се проведе на 26 януари (четвъртък) се очаква да присъстват над 60 водещи турски компании от секторите автомобилостроене, машиностроене, здравеопазване и туризъм.

Във форума участие ще вземат още министърът на туризма Илин Димитров и на здравеопазването Асен Меджидиев, кметове на български общини, представители на Индустриалните зони в страната ни и на българо-турската търговско-промишлена камара и турски инвеститори в България.

Целта на събитието е задълбочаване на отношенията с инвестиционната общност в Турция, както и да покаже добри примери на турски компании, които вече са инвестирали успешно у нас.

По време на официалната си визита в Турция на 27 януари (петък) министър Пулев ще проведе и двустранни срещи с потенциални турски инвеститори, както и с представители на най-големите индустриални зони в Южната ни съседка.

Организирани са и двустранни срещи, на които ще бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество между България и Турция в секторите автомобилостроене, здравеопазване, туризъм и балнеология.