Министърът на правосъдието Надежда Йорданова и заместник-министър Юлия Ковачева се срещнаха с представители на Американската търговска камара в България. По време на срещата те обсъдиха с главния изпълнителен директор на Камарата Петър Иванов и с председателя на комитета "Върховенство на закона и законодателна реформа“ към организацията Омуртаг Петков бъдещите форми на сътрудничество с министерството.

Сред обсъжданите теми бяха измененията в Гражданско-процесуалния кодекс в областта на заповедното производство, изменението на държавните такси в област "Правосъдие“, мястото на медиацията при разрешаването на спорове, както и Законът за изменение и допълнение на Търговския закон.

Министър Йорданова запозна представителите на Камарата с предстоящите изменения в Наказателния кодекс във връзка с документните измами, свързани с евросредства и Законът за особените залози. В резултат на срещата бе договорено сътрудничеството между Министерството на правосъдието и Камарата да бъде задълбочено на експертно ниво, включително и чрез осигуряване на IT-специалисти във връзка с разследванията на военни престъпления в Украйна.