Не съм искал оставки в Народния театър, проверка ще тръгне следващата седмица. Това каза в ефира на bTV служебният министър на културата Велислав Минеков.

Скандалът в Народния театър избухна преди седмица. Той е свързан със задочен сблъсък между режисьора Александър Морф ов и назначената за пиар на театъра Велислава Кръстева, бивш пиар на депутат на ДПС. В края на октомдври вратата на кабинета на Кръстева в театъра беше надраскана, а табелата с името й – свалена.

На снимки се виждат надписи "ДПС“, "ПР на Ахмед Доган“ и "Изчезвай“.

"Аз се чувствам лично засегнат от това, което се случва, тъй като имах достатъчно близък контакт със сегашния директор Васил Василев. Имах му пълно доверие – той беше за месец и половина или два съветник в предишното правителство. Надявах се нещата да тръгнат по някакъв светъл начин. Зад него стояха Сашо Морфов, Явор Гърдев, Захари Карабашлиев. Всички те бяха зад него. И в момента тази война води до тежък разпад. Такова нещо в Народния театър не се е случвало“, коментира Минеков.

Той допълни, че може да смени директор на театър, дори да е избран с конкурс, какъвто е случаят с василев. "Мотивът може да е накърняване името на национален институт“, уточни министърът.