Министърът на младежта и спорта Весела Лечева награди с почетни плакети състезатели по бокс и джудо за постигнатите успехи на европейски първенства, съобщиха от пресцентъра на Спортното министерство.

За спечелените отличия на Европейското първенство по бокс за жени в Будва, Черна гора бяха отличени Севда Асенова, която триумфира с титлата при 48-килограмовите, сребърните медалистки Венелина Поптолева (кат. до 52 кг) и Светлана Каменова (кат. до 57 кг), както и Станимира Петрова (бронзов медал в кат. до 54 кг). Успехите на българските боксьорки наредиха националния ни тим на третото място в отборното класиране на шампионата.

Министър Лечева награди и двамата ни медалисти от Европейското първенство по джудо до 23 г. в Сараево, Босна и Херцеговина – шампиона при 73-килограмовите Марк Христов и бронзовия медалист в кат. до 81 кг Георги Граматиков.

"Поздравявам ви за постигнатите успехи. Доказахте, че България има своите добри школи в бокса и джудото. Благодаря на вашите треньори за усилията и отдадеността, както и на вашите ръководители, които се стараят да ви осигурят най-добрите условия. Бъдете горди от вашите постижения. Пожелавам ви успех и в бъдещите състезания“, каза министър Лечева.

На церемонията в ММС бяха отличени и треньорите по бокс Ангел Ангелов, Петър Лесов и Борислав Георгиев, както и Ален Шмит – главен мениджър на националния отбор по джудо.