В периода на изграждане на детската болница се ангажираме да изградим и завършим последната част на Софийския околовръстен път, защото той е национален обект и се изпълнява от АПИ. Наблюдава се забавяне от страна на Столична община. Вече повече от месец очаквам те да подадат своите представители в междуведомствена работна група, която трябва в оперативен порядък да вземе конкретни решения, но имаме готовност. Очаквам техните представители да се включат.“ Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова по Нова телевизия, съобщиха от пресцентъра.

"За завършване на участъка, необходим за осигуряване на транспортна връзка между околвръстния път и бъдещата Национална детска болница, са необходими оптимистично две години – две години и половина при работа в добри темпове. Приоритетно ще бъде изградена отсечката между ул. "Монтевидео“ и бул. "Президент Линкълн“, информира още тя. Регионалният министър увери, че всичко, което зависи от МРРБ по отношение на Националната детска болница, се прави в законоопределените срокове и когато е възможно вътрешните срокове за проверка на документацията се съкращават. На работна среща днес при премиера ще бъдат обсъдени сроковете по инвестиционния процес, защото детската болница е важна за всички, подчерта тя.

До началото на летния сезон АМ "Струма“ ще бъде удължена с 600 метра в района на Симитли, с което ще бъде облекчен трафикът. Не се предвиждат дейности по АМ "Тракия“ преди есента, за когато е планиран ремонт на аутобана в областите Ямбол и Сливен, където асфалтовата настилка е в лошо състояние.

От март тази година при предходното правителство след значителни индексации е възстановена работата по АМ "Хемус“. Необходимо е време, за да започне същинското строителтство, тъй като три години не са извършвани дейности,

каза още министър Коритарова. Ремонтите по тунелите "Топли дол“ и "Правешки ханове“ ще приключат преди активния летен сезон, за да може да се пътува без напрежение.

Анализите показват, че при ремонта на Дунав мост при Русе, който ще продължи около две години, не се очаква да се задълбочат проблемите с преминаването по него.

Държавата може да загуби средства заради възлагането на договор по инхаус, сключен от предходното правителство между министерството и "Националния център за териториално развитие“ ЕАД. "Има риск средствата да не бъдат възстановени по Механизва за възстановяване и устойчивост, а да останат за сметка на бюджета на МРРБ. Затова изпратих доклада от вътрешния одит на АДФИ“, обясни инж. Коритарова.

Във връзка с предстоящите парламентарни избори Виолета Коритарова информира, че Национална база данни "Население“ се актуализира всеки ден, като последната актуализация ще бъде на 4 юни. Тогава списъците ще се актуализират и със заявленията на искащите да гласуват по настоящ адрес.