Възложил съм проверката по случая "Семерджиев“ да се разшири до ръководните кадри, които стоят над персонално отговорните служители, за да видим дали те са упражнили контрол, какъвто следва и дали по някакъв начин с действията си са допринесли за нарушенията, констатирани в доклада. Това съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев във връзка с проверката по повод катастрофата, при която загинаха две млади жени, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Министърът припомни, че вече са установени трима ръководни служители, но сега проверката ще засегне полицаи от по-високо ниво.

"Всеки един от тези служители има ръководител, ще видим дали този ръководител е допринесъл за по някакъв начин за допуснатите нарушения", заяви Демерджиев.

Демерджиев обясни, че проверката не е костатирала, че служители на МВР са получавали заплащане от Георги Семерджиев.

"Проверката не е констатирала конкретни облаги, но при положение, че толкова много служители са съдействали на това лице, очевидно не са го правили безвъзмездно или алтруистично, така че нас е достатъчен факта, че те са нарушили закона, нарушили са правилата, за да подпомогнат едно лице, което очевидно се занимава с осъществяване на престъпна дейност", посочи той.

Нели СТАВРЕВА