Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков ще открие Кариерен форум "Подкрепа за кариера в изкуството и културата“. Събитието ще се проведе днес от 12:00 часа в Аулата на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ на адрес: гр. София, ул. "Стефан Караджа“ №20, съобщиха от министерството.

Организатори на събитието са Министерството на труда и социалната политика, Програма "Развитие на човешките ресурси“, НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“, Съюзът на артистите в България и Агенцията по заетостта. Официални гости на форума ще бъдат ректорът на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ проф. Станислав Семерджиев, заместник-директорът на Главна дирекция "Заетост, социални въпроси и приобщаване“ в Европейската комисия Андрияна Сукова и председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

По време на Кариерния форум за първи път ще бъде представени Националната програма за осигуряване на заетост на младежи в областта на културата и възможностите за младежка заетост от Програма "Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027), съфинансирана от Европейския съюз.

Директорите на театри в България и различни културни институции, като опери, музеи, галерии, независими трупи, отворени пространства и др. ще бъдат запознати с параметрите на Националната програма "Мелпомена“ за 2022 г. От Агенцията по заетостта ще представят европейския проект "Нова възможност за младежка заетост“, финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“ (2014-2020).