Министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с д-р Франк Кванте – глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa "Фpaпopт Tyин Cтap Eъpпopт Meниджмънт" AД, опepaтop нa Лeтищe "Bapнa“ и Лeтищe "Бypгac“. "Знам и оценявам високо ролята както на "Фрапорт“ АД, така и Вашата лична, в развитието на туризма у нас. Нашият туристически продукт не би постигал желаните резултати, ако нямаме добра въздушна свързаност“, каза министър Милошев по време на срещата.

Д-р Кванте също изрази благодарност към съвместната работа до този момент с Министерството на туризма и представи своите предложения и стратегии за повишаване на туристопотока по българското Черноморие. "Сред възможните решения за преодоляване на спада от 49% на немския пазар в последните години е бъдещото сътрудничество между немската авиокомпания SunExpress и българската – Електра Еъруейс. Ние като летищен оператор ще подкрепим това сътрудничество, защото сме сигурни в неговия успех“, заяви д-р Кванте.

По време на срещата бяха обсъдени и предстоящите пътуващи събития, които представят страната ни пред граждани и бизнеса в различни европейски страни, като Полша и Великобритания. Събитията са организирани от Министерството на туризма и Сдружение "Алианс Българско Черноморие“, като последното събитие се проведе в Полша при засилен интерес от близо 40 представители на различни местни

туроператори, агенти и журналисти. Събитието се проведе в рамките на 4 дни – от 22 до 25 април, в градовете Гданск, Познан, Вроцлав и Варшава.

Министър Милошев и д-р Кванте обсъдиха съвместните и действия на министерството и сдружението при подготовката за провеждането на опознавателен тур за възможностите за туризъм в България и в Германия през октомври. "Това е изключително важно, защото подготовката на летния сезон за 2025 г. трябва да започне през есента на настоящата година“, отбеляза министърът на туризма и подчерта необходимостта всички страни, които представят туристическия продукт у нас, да работят заедно.