Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с ректора на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. Димитър Димитров, за да обсъдят възможностите за сътрудничество при изготвянето на единна дигитална карта на България. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. 

"Когато създадем един мегапроект, изграден на модулен принцип, ще имаме възможността да приобщаваме различни проекти, идеи и участието на различни институции – не само в сферата на туристическия бизнес, но и от академичните среди, медии, общини, да включваме най-различни инициативи като фестивали, например,“ подчерта министър Димитров. Той предложи на проф. Димитров възможността и студенти да се включат в работата по създаването на картата.

Ректорът на УНСС проф. Димитров отбеляза, че идеята съвпада в посоката, в която работи и университетът от години, създавайки проекта "Чудесата на България - дигитални маршрути“. Той изрази готовност този иновативен интелектуален продукт също да бъде приобщен към бъдещия електронен гид на България и отправи покана към министъра за бъдеща работна среща с участието на общините и тяхната организация - НСОРБ.