Министър Демерджиев изпрати съболезнователен адрес до посланика на Украйна, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Поводът е трагичният инцидент днес, при който, сред загиналите са министърът на вътрешните работи на Украйна, неговият заместник и държавният секретар

С голямо прискърбие научих новината за трагичния инцидент от тази сутрин, при който са загинали моят колега, министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски, неговият първи заместник Евгений Енин, и държавният секретар Юрий Лубкович, както и много цивилни, сред които и деца. Това е ужасна загуба, настъпила в период на извънредни изпитания за народа на Украйна - се казва в писмото на заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев до Н. Пр. Виталий Москаленко, посланик на Украйна в Република България.

Позволете чрез Вас да изразя искрени съболезнования към роднините и близките на всички загинали, продължава писмото, в което е отправена молба да бъде предадена дълбока съпричастност и към  професионалната общност на Министерството на вътрешните работи на Украйна.

Искрено се надавам шокът от тази загуба да бъде бързо преодолян, а войната да бъде преустановена в най-скоро време -се казва още в съболезнователния адрес.