Иван Демерджиев има готовност да поеме отново поста министър на вътрешните работи в новия служебен кабинет, ако това доверие му бъде гласувано отново от президента. С него, обаче все още не е водено такъв разговор, посочи Демерджиев пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Както знаете президентът ще издаде три указа, един от тях ще касае този въпрос и ако моето име фигурира там, с най-голямо удоволствие ще продължа да изпълнявам функциите си, със същата отговорност", каза Демерджиев. 

По думите му има доста неща още за вършене в министерството, те са добре подредени. 

Хартиената бюлетина дава повече работа за разследващите и възможност да бъдат заловени повече лица, които са решили да извършват нарушения, свързани с изборното законодателство. "От една страна много повече са спекулациите по отношение на честността на вота, но и в същото време това ни дава повече възможности да заловим и изобличим повече лица, включително и на ниво поръчители. Това ще бъдат основните усилия на МВР - тези хора, които  изкривяват вота, да бъдат заловени", каза Демерджиев. Това ще бъде и следващото предизвикателство пред служителите на министерството.