При такава агресия с огнестрелно оръжие, ние ще отговорим с необходимата сила на тази агресия“, Това каза на брифинг пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Ще бъдем абсолютно безкомпромисни. Възнамерявам, днес очаквам да имам разговор с турския министър на вътрешните работи, ще изискам турската страна да разбие турските каналджийски мрежи. Докато те не бъдат разбити изцяло, всеки ден животът на нашите и другите служители, ще бъде застрашен“, допълни той.

"Турските колеги работят по случая , увериха ни, че ще направят всичко възможно тези хора да застанат пред закона. Имаме уверението на турските власти, че тези хора ще бъдат намерени“, заяви още Демерджиев.

Тези момчета всеки ден с телата си спират този безпрецедентен натиск, това съоръжение не е дотам годно да ги запази, категоричен е министърът. "Всеки ден това съоръжение се кърпи, поддържа от тях, но постоянно се натъкват на дупки в оградата, обработват ги. В случая става въпрос за криминално деяние, става въпрос за изключителна агресия, за първи път се подхожда по този начин, допълни той.

"Успяхме да пречупим кривата на мигрантския натиск, това е следствие на помощта на турската страна, но ще изискваме още по-голяма активност от турската страна, заяви Демерджиев.