"Агресията на мигрантите ще бъде посрещната с ответни мерки", заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в кулоарите на парламента по повод обвинения срещу България за стрелба по бежанци. Това предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Нашите гранични полицаи са подложени на изключителна агресия. Може да забележите как изглежда главата на граничен полицай. Такава агресия, която води до осакатяване на служители и до разрушаване на местата, където те трябва да изпълняват задълженията си,  ще бъде посрещната с необходимите ответни мерки. Ако до вчера ни убеждаваха, че нашата граница може да се премине срещу 50 евро, сега ни убеждават в обратното, че ние 9 пъти възпираме някой да я премина и понякога използваме оръжия. Понякога може да използваме оръжие. Не и в този случай", допълни още той.

Стана ясно, че МВР е дало инструкции на служителите си как да пазят живота на мигрантите и своя собствен. "За мен е много удовлетворително, че във срещите, които провеждаме с турска страна, имаме положителен отзвук за това, което се случва през последните месеци", добави министърът.