Рамкова програма за местни традиционни и регионални традиционни продукти ще бъде представена от Министерството на земеделието в петък. Тя ще бъде презентирана от заместник-министъра на земеделието Георги Събев. В събитието ще участват и производители, пазители на традиционни продукти, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

Рамковата програма ще се прилага в периода 2022-2032 г. Целта е да се подкрепи дейността на малките семейни ферми, които пазят уникални рецепти за традиционни продукти, характерни за страната ни. С прилагането на Програмата ще се популяризира и подпомогне производството и закупуването на местни и регионални традиционни продукти, което има редица предимства за запазване на поминъка в малките населени места, осигуряване на работни места, скъсяване на дистанцията за доставки и защита на околната среда.

Събитието ще се състои от 11:00 часа в зала "Голям Колегиум“ на Министерството на земеделието. Достъпът до залата за журналистите ще бъде от вход "Приемна“ на министерството, намиращ се на ул. "Димитър Трайкович“.