Министерството на електронното управление дари 10 броя преносими компютри на българското училище към Посолството на Република България в Букурещ, информираха от пресцентъра на ведомството.

Учениците от училище "Йордан Йовков“ получиха новите си придобивки по случай Международния ден на детето, с което 1 юни се превърна за тях в празник на познанието и образованието.

"Вярвам, че освен държавници, ние преди всичко сме родители“, каза министърът на електронното управление Георги Тодоров, непосредствено преди технологичната пратка да замине за Букурещ. "Трябва да работим за възможността младите хора да вървят по пътя на прогреса, уверени в това, че образованието е висша цел и ценност. Екипът ми от МЕУ с отговорност се включи в кампанията, стараейки се да допринесе за израстването на образовани и интелигентни младежи, които да познават света с неговите науки, исторически процеси и най-съвременни тенденции.“

Инициативата под надслов: "Инвестициите в образование са инвестиции в по-добро бъдеще“, предприета от Министерството на електронното управление, се провежда с подкрепата на президента на Република България Румен Радев.