Правителството определи нови членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт. Това съобщиха от правителствената информационна служба. По закон надзорът се състои от по един представител на всяка от национално представителните организации на работодателите и синдикатите и равен на тях брой членове, определени от правителството, един от които задължително е заместник изпълнителен директор на Националната агенция за приходите.

Във връзка с указа на президента за назначаване на служебно правителство от 2 август 2022 г., се налага освобождаване на представители на правителството в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт и определяне на нови членове.

От състава на Надзорния съвет са освободени: Георги Гьоков, Любомир Бакаливанов и Димитър Маргаритов.

За нови членове на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт правителството определи: Лазар Лазаров - заместник министър-председател по социалните политики и министър на труда и социалната политика; Димитър Данчев - заместник-министър на икономиката и индустрията и Тома Томов - заместник- министър на здравеопазването.