За последните 13 години съм станал сериен пътешественик. Това каза за Радио "Фокус" в предаването "Човекът на фокус" предприемачът и пътешественик Милин Джалалиев, съосновател на ARC Academy.

"Стремим се да пътуваме поне веднъж на далечно място, поне 10 часа със самолет и с по-нисък БВП от България, за да оцениш нещата, които имаш, и да не страдаш по нещата, които нямаш. Чисто културно виждаш нещата, с които хората живеят, се чувстват комфортно колкото и малко да имат", разказа гостът.

"Филипините е едно море от острови – 7 600 пълни с лагуни и всякакви неща, които могат да ти отключат въображението и да те доближат с природата, което със сигурност е много ценно", сподели Милин Джалалиев и допълни, че най-добър период за посещение на Филипините е февруари месец заради субтропичния климат: "Времето на остров Сиаргао се променяше супер динамично: вали, след малко изгрява слънце, след малко излиза вятър. Затова там е и най-големият сърфистки залив "Клауд Найн", защото времето е много подходящо".

Хората са много дружелюбни: "Във Филипините се чувстваш абсолютно добре дошъл".

Голяма част от жителите на островите живеят в наколни колиби, които понеже вали много дъжд, често са вдигнати на колове. "Храната, както навсякъде в Азия, е страхотна: те ядат много ориз, като нашия хляб, риба, салата. Ядат люто, като навсякъде в Азия, разбира се", споделя предприемачът.

Столицата Манила е много разнолика, разказа още пътешественикът: "Квартал с бизнес сгради като в Ню Йорк, до него колиби, в централната част е старият град, който е в испански стил, което е нормално, тъй като Филипините се били испанска колония. Един екзотичен микс от всякакви неща. Честно казано след 12 дни острови ми беше доста интересно да разгледам, да се потопим в този огромен град".

"Винаги на такива места ми харесва как хората спокойно приемат живота, който имат: без да се ядосват, приемат спокойно и със смирение и с хармония нещата, това, което имат, и му се наслаждават. Мен много ме зарежда този начин на мислене", сподели още той.