Работата на политиците е когато има проблеми и цялото медицинско съсловие идва под прозорците ти, за да протестира и да търси диалог, да им го дадеш, заяви Милена Атанасова, зам.-председател на Национален синдикат "Защита" в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ по повод националния протест на медиците.

"Нека да бъде една сигнална, няма да е червена лампа, в момента е жълта, жълт картон, но още преди да са влезли, да имат предвид и да знаят какво правят. Защото пак ще кажа – от тези 240 човека всеки един, всяка една парламентарна група, която е представена, е била или част от законодателната, или част от изпълнителната власт на страната ни в последните години, през които се достигна до този крах в здравеопазването“, категорично заяви Атанасова.

Тя добави, че по време на вчерашната им среща със служебния здравен министър Асен Меджидиев са стигнали до конструктивен разговор.

"Предвиждат драстично увеличение при приемането на бюджета за здравеопазване за 2023 година с около 40-45 милиона. Конкретно това, което поискахме, е това да бъде целево, конкретно и само за заплати за работещите в системата. Тоест, постоянно възнаграждение, увеличение на заплатите, не така еднократно или за 2-3 месеца, както е плануват с последното – само за октомври, ноември, декември“, заяви Атанасова.