"Дебатът за имунитети е резултат от промяната, започнала преди две години, на Плана за възстановяване. Всички партии видяха, че България, за да получи парите по Плана, трябва да направи реформа в съдебната система, което не се хареса на главния прокурор (Иван Гешев). Следващата стъпка е да избелим прокуратурата, да направим всичко прозрачно. Ако я няма комисията, никой няма да види кой депутат за какво е обвинен". Това заяви депутатът от ПП-ДБ Михал Камбарев в ефира на NOVA.

Той припомни, че на тази дата преди 10 г. започнаха протестите ДАНСwithme (срещу назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС – б.р.). "Вече е задействана първата внесена жалба, не може да има разследвания на трупчета, въпросът е колко голяма е промяната. Харесваме или не това, което се случва, то не може да бъде върнато назад. Това, което е било преди с един главен прокурор, над когото да е само Господ, ще остане в миналото. Промяната се случва и започваме да празнуваме тези малки промени", каза Камбарев.

 "Това, че Делян Пеевски е в тази комисия, на нас харесва ли ни или – не, трябва да започнем да водим разговори. Тук въпросът е Пеевски ли разбира от конституционни реформи, няма ли други конституционалисти в тази партия", запита Камбарев.

За номинацията на новия български еврокомисар, който да довърши мандата на ротационния вицепремиер Мария Габриел, той обясни, че няма квота за определена политическа група.