В момента в АГ-болница "Майчин дом“ тече поредният одит, като това е най-проверяването от мен лечебно заведение. Това каза министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев по време на заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване във времето за отговори на актуални устни въпроси, отправени от членове на комисията, предаде репортер на "Фокус"

Предстои нов конкурс за началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в "Майчин дом", каза още той в отговор на въпрос, свързан с организирания преди дни протест от синдикат "Защита" на работещи в клиниката. Протестът беше по повод "административен тормоз, оказван от страна на директора“ на лечебното заведение и отстраняването от длъжност на и.д. началник на клиниката д-р Елена Георгиева.  

По информация от болницата назначаването на доц. Емил Кържин за и.д. началник на клиниката е заради обезпокоително дългия период без хабилитирано лице начело на клиниката, каза още той.  На д-р Георгиева, която не е хабилитирано лице, са отправени четири покани да продължи да работи като редови лекар в клиниката, но тя е отказала, добави министър Меджидиев. Медицинският съвет подкрепя позицията на ръководството на болницата, припомни той. Нивото на компетентност на "Майчин дом" изисква високообразовани кадри, добави министър Меджидиев.

Предстои нов конкурс за началник на клиниката. Министър Меджидиев е получил уверение от ръководството на болницата, че са предприети мерки за запазване на настоящия състав на клиниката.