"Медия груп 24“ (MG24.bg) ще придобие Националната радиоверига "Фокус“ и Информационна агенция "Фокус“.

Сделката обхваща цялата радиоверига (60 радиостанции в страната), информационната агенция и търговските марки на "Фокус“.

"Медия груп 24“ е предпочетена пред няколко други кандидат-купувачи за придобиване на активите на "Фокус“.

"Фокус“ е един от най-качествените медийни брандове в България и за нас е чест, че ще имаме възможност да го съхраним и развием в бъдеще. Ще запазим изцяло профила на радиото и информационната агенция "Фокус“, които са първоизточник на много от важните политически, икономически, социални и обществени новини в България. Бързината и точността, които са запазена марка на "Фокус“, ще останат приоритет за работещите в медията.

Ще доразвием изключителния информационен потенциал на "Фокус“, комбинирайки го с много и качествено съдържание от регионите, където пък "Медия груп 24“ ЕООД е безспорен лидер. Ще създадем и няколко общи новинарско-информационни продукта в София и големите областни градове. Имаме ясна визия и стратегия за развитието на "Фокус“, коментира Кирил Налджиев, управител на "Медия груп 24“ ЕООД.

"Ще продължим да надграждаме традициите на "Фокус“ с успешни професионални продукти, за да отговорим на търсенето и интересите на българската аудитория у нас и в чужбина. Ние сме информационен лидер и ще затвърдим позициите си като такъв“, коментира Диян Димитров, управител на "Фокус Нунти“ ООД.

За "Фокус“:

Радио "Фокус“ е най-голямата частна информационна радиоверига в България. Тя е част от първата частна информационна агенция "Фокус“ (focus-news.net), която предлага денонощно новини на български и английски език. Новините обхващат политическия, икономическия, обществения, културния и спортния живот в България, на Балканите и по света. В 24-часовата програма на радиоверигата новинарските и публицистични предавания се редуват с богата музикална програма. Програмата на Радио "Фокус“ печели конкурси за радиодейност и непрестанно разширява мрежата си с включването на нови предаватели в цялата страна. В момента Радио "Фокус" излъчва на 60 честоти, покривайки територията на България.

За "Медия груп 24“:

"Медия груп 24“ е водеща медийна компания в България - лидер в предоставянето на регионално информационно съдържание, с портфолио от 8 информационни уеб сайта (Sofia24.bg, Plovdiv24.bg, ZaPlovdiv.bg, Varna24.bg, Burgas24.bg, Ruse24.bg, Blagoevgrad24.bg, Telefootball.net), безплатен регионален вестник за Пловдив - "Plovdiv24.bg Седмичен", както и едно от най-популярните в световен мащаб мобилни спортни приложения - "Мачовете по ТВ"/'Football on TV'. Апликацията оперира в 22 държави по целия свят, като е сред най-използваните спортни мобилни приложения в България, Испания, Франция, Италия, Аржентина, Колумбия и Чили.