Мая Манолова и "Изправи се България“ ще проведат акция "Златна Акция“, съобщиха от "Изправи се България“. Акцията ще започне от 11.00 часа в София- бул. "Тодор Александров 42“. Тя е част от кампанията АнтиСПЕКУЛА срещу спекулативно високите цени на горивата у нас. Повод за инициативата е "златната акция“, която държавата притежава в "Лукойл Нефтохим“ и възможностите да влияе на политиката на компанията чрез представителя си в надзорния съвет на дружеството.

Според активистите частна фирма, регистрирана в Швейцария стои на входа и на изхода на рафинерията като преработва на ишлеме евтиния петрол Уралс и го продава скъпо на бензиностанциите. Припомняме, че на 29.07 активисти на Изправи се България обявиха кампанията АнтиСПЕКУЛА с кампания пред рафинерията Лукойл Нефтохим в Бургас, където държавата е съдружник.

Миналия петък от формацията проведоха акция "Хората не са овце“ като стовариха овце на бензиностанция в столицата, за да покажат, че хората няма кротко да приемат високата цена на бензина и дизела, които според тях са с 1 лев надценка над реалната им себестойност.