"Левицата!" ще има силно представителство в следващия парламент. Ние ще бъдем последната преграда срещу връщането на статуквото във властта. През статуквото - мафията, мутрите и олигархията, ще опитат да си върнат контрола върху държавата, а статуквото е равно и на корупция. В този смисъл ние сме показали, че сме ефективни от 50 налични органа - антикорупционни.

Това каза един от водачите на лявата платформа "Левицата!" в София - Мая Манолова пред репортер на "Фокус" по време на регистрацията на МИР 24, състояла се преди броени минути в сградата на РИК 24 в София.

На събитието присъстваха още водачите на МИР 24 Татяна Дончева, водачът на МИР 25 д-р Цветеслава Гълъбова, както и представители на лявото обединение.

Като доказателство за успехите на коалицията Мая Манолова посочи вчерашното първо голямо разследване на Европейската прокуратура или както тя го нарече "Премиерата на Европейската прокуратура в България".

"С разследването на ТЕЦ-овете, собственост на един от големите олигарси и по сигнал на Комисията по ревизията в 46-ия парламент, едно цяло заседание беше посветено на сертифициращите лаборатории, които са собственост на замърсителите. Първо те си правят лаборатория, която да изследва парниковите емисии, а след това друга, която да ги верифицира, тоест те сами контролират себе си и в резултат на което от националния и европейския бюджет са изтекли милиони", коментира още водачът.

За случая Манолова разказва, че именно те го огласили публично и изпратили до всички органи, включително на българската и европейската прокуратура: "Първото голямо знаково дело на Европейската прокуратура е по наш сигнал, така че ние освен добри намерения имаме и добри резултати. Свършихме много повече отколкото всички корупционни органи взети заедно и на куп досега", допълни тя.

По случай регистрацията на листите, Дончева добави, че е време левицата да възстанови своите шампионски позиции.

"Днес регистрираме софийските листи на коалиция "Левицата!", която трябва да разбие монопола в ляво на предстоящите парламентарни избори и да прокара онзи мост, по който наистина левицата да възстанови своите отдавна забравени шампионски позиции, така че смятаме да изпълним мисията с чест", коментира  водачът Татяна Дончева.

В листите присъствали както юристи, доктори и учители, така и доста млади хора, хора с активна гражданска позиция и хора с каузи, разбрахме още от представители от събитието.

"Надяваме се на успех, тоест сигурни сме че ще имаме такъв, защото, както каза г-жа Дончева - изграждаме мостове. Време е наистина да изградим точно мостове по които да минем, вече да приключим с разделенията, с изграждането на стени, за да бъдем наистина успешни, ние като народ и като държава", допълни от своя страна Цветеслава Гълъбова.