МСлед провеждане на консултациите с политическите партии президентът Румен Радев ще вземе своето решение на кого да бъде връчен мандата. Това заяви Мая Димитрова, народен представител от ПГ на "БСП за България“ в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ по повод тиражираната информация, че държавният глава ще връчи папката с третия мандат на социалистите.

"По отношение на предложението за министър-председател все още нищо не е коментирано. Това са просто предположения в публичното пространство. След консултациите и след връчването на мандата, тъй като все още не знаем кога ще бъде връчен мандатът на третата политическа сила, вече ще се разговаря с партньорите и ще се стигне до съответното предполагам решение за министър-председател“, каза още Димитрова.

С действията и работата на своите министри в кабинета БСП показа, че работи в полза на хората, посочи тя.

"След като всички коалиционни партньори смятат, че има шанс за съставяне на правителство това е възможно стига партньорите да бъдат диалогични и компромисни, но не на всяка цена. Важното е това правителство да работи за интересите на България."

Депутатът от левицата посочи, че БСП винаги е била готова за избори.

"Ако не се стигне до съставяне на правителство ще отидем на избори. Винаги това, което сме правили е било в полза на хората и сме го показали с действията и работата на министрите, които имахме в правителството. Показахме го и с направените реформи, и предприетите в социалната сфера мерки. Българската социалистическа партия е готова за избори, но друг е въпроса, проучванията показват нежеланието на хората за предсрочни избори", допълни Мая Димитрова.

Евелина БРАНИМИРОВА