"Това, което е важно за нас по време на кампания, е да проведем възможно най-много срещи, с възможно най-много хора. И не толкова посланията ни, а това, което ще свършим в следващото Народно събрание, да стигне до повече хора. Макар и за 7 месеца, ние свършихме немалко работа. В нашата програма беше предвидено не само това, но за съжаление времето беше много кратко.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в Добрич Мая Димитрова в ефира на БСТВ. Това съобщиха от пресцентъра на БСП

Социалистът посочи част от постигнатото от БСП за тези 7 месеца: "Успяхме да изравним майчинството на минималната работна заплата и в момента е 710 лв. Направихме безплатните детски градини и ясли. Увеличихме детските надбавки, осигурихме еднократна помощ за учениците - 300 лв. и искаме да я надградим на 350 лв.“ Димитрова добави и мярката, отнасяща се за безплатните лекарства за деца до 14 г., за която БСП ще се бори в следващия парламент.

По отношение на пенсиите: "Увеличихме пенсиите, като минималната стана 467 лв., а от първи октомври предстои преизчисление. Освен това прагът на пенсиите ще достигне 3400 лв. Пенсията за старост се увеличи от 170 на 247 лв.“, заяви социалистът и продължи: "Програмата ни е насочена към всички хора – младите семейства, децата, възрастните хора, бизнеса и всяка една област от обществения живот“, каза още тя и определи като безпочвени твърденията на служебния министър, че силната социална политика ще доведе до свръхдефицит.

Кандидатът за народен представител припомни мораториума на електричеството и обясни, че към настоящия момент трябва да се наложи таван на цените на газа, а всичко над този таван да бъде поето от държавата.

Като водач на листа в Добрич, Мая Димитрова обърна внимание на проблемите в областта и по-конкретно на зеленчукопроизводството и овощарството. "Този сектор има нужда от подпомагане и в следващо правителство трябва да се подпомогнат тези производители. В нашата програма е заложено и изграждане на напоителни системи, които към настоящия момент не са факт“, обясни тя.

Друг проблем, който социалистът очерта, това е добивът на шистов газ срещу който от левицата са твърдо против. По думите ѝ хората са притеснени, че дори само проучвания, биха замърсили околната среда и водата.

Мая Димитрова обясни, че БСП е изпълнила в по-голямата си част програмата по отношение на социална политика. "Останалите политически партии започнаха да се припознават, но нека хората да знаят, че основният принос е на Българската социалистическа партия“, уточни тя.

Социалистът призова за висока избирателна активност на предстоящите избори, тъй като държавата има нужда не от служебно, а от редовно правителство. "За да може да се развива държавата, да се приеме бюджет, да се приеме Планът за възстановяване и устойчивост“, поясни кандидатът за народен представител.

На финала Мая Димитрова се обърна към гражданите с думите: "Подкрепете Българската социалистическа партия с номер 28 на 2-ри октомври, тъй като ние сме най-социалните и най-предвидимите. Това е партия, която винаги е мислила за хората, и която не само обещава, а изпълнява“, заключи тя.