Столичната община организира днес мащабно полево учение "Сила 23" по Плана за действие при земетресение в столичния квартал "Люлин", съобщиха от пресцентъра на общината. 

Учението ще се състои в ж.к.“Люлин“ 6, между бул. "Панчо Владигеров“ и ул. “Джавахарал Неру“. 

"Сила 23“ за усвояване и проиграване на Плана за защита при бедствия в частта му "План за действие при земетресение“ и е по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова и главен комисар Александър Джартов, директор на ГДПБЗН.

Целта на учението е да се провери как се изпълняват плановете за действие при земетресение, готовността на кризисния щаб, органите и структурите за реагиране и взаимодействие в критична ситуация и овладяване и ликвидиране на последствията. Ще се проследят действията на общинския щаб, органите и структурите на единната спасителна система и взаимодействие и координация с дирекция Аварийна помощ и превенция.

В учението "Сила 23“ ще вземат участие ГДПБЗН, СДПБЗН, СДВР, АПП-СО, БЧК-ПСС, структури на МО и ВМА, район Люлин - СО, "Софийска вода“, "Електрохолд“, "Евроканал“, доброволци на Столичната община и пловдивския доброволен отряд, хранителни вериги, компании за минерална вода, мобилни оператори.