Vivacom има 5G покритие вече в над 530 населени места и курорти. Това каза Мартина Кръстева, старши мениджър "Продукти и услуги“ във Vivacom, в интервю за предаването "Фокус ТЕХ“ на радио "Фокус“. "Според анализа на Ookla – един от основните лидери в тестването и измерването на мобилни мрежи, ние предлагаме на потребителите най-бързата 5G мрежата у нас. Водещи сме и по покритие. Защото е важно не само качеството на технологията и услугата, но тя да стигне до широка аудитория от потребители“, поясни експертът.

От началото на месец май Vivacom пусна на пазара нови комбинирани оферти, насочени специално към малкия и среден бизнес. Цените им варират в зависимост от включените услуги. Клиентите имат пълната свобода да избират различни комбинации. Крайният финансов резултат за фирмите е оптимизация на техните месечни сметки за телеком услуги с до 30%. Като допълнение за този сегмент компанията предлага и специфични бизнес решения като облачни IT услуги, професионален Wi-Fi, услуги за киберсигурност, разработване на корпоративни уебсайтове и много други услуги в помощ на бизнеса“, обясни още Мартина Кръстева. Тя допълни, че малкият и среден бизнес реално е гръбнакът на нашата икономика, а по данни на Министерство на икономиката и индустрията, около 99% от фирмите в България са малки и средни по размер, и като такива осигуряват около 75% от заетостта на пазара на труда и 65% от добавената стойност в икономиката.

Мартина Кръстева подчерта, че "Vivacom“ е операторът с най-много пренесени мобилни номера за последната една година.

"Горди сме, че клиентите ни се доверяват и избират нашата мрежа. Това е признание за качеството на услугите, които предлагаме, усилената ни работа и инвестициите през последните няколко години, които правим. Както знаете, през 2020 година ние стартирахме първата търговска 5G мрежа. Заложихме на изграждане на голямо покритие и капацитет без да правим компромиси със скоростта. Изключително много се гордеем с това, че "Vivacom“ е най-големият доставчик на фиксиран интернет за бизнеса по данни от миналата година. Това показва, че бизнес клиентите ни се доверят за една от ключовите услуги, от която се нуждае всяка бизнес компания в съвременния свят, а именно надеждна и стабилна интернет връзка.“

Росица АНГЕЛОВА