Има две алтернативи на предстоящите избори : ГЕРБ, БСП, и ДПС от едната страна и ДБ и ПП, от другата. Хората трябва да изберат едното или другото.  Това каза за Агенция "Фокус" Мартин Димитров в коментар по темата за очертаващите се предизборни коалиции и евентуалното обединение между "Демократична България" и "Продължаваме Промяната".

"Знаете, че едни такива преговори включват разговори най-вече за политики. Има смисъл да ви кажа повече в момента, когато тези преговори бъдат финализирани", допълни той.

На въпроса как би било възприето от симпатизантите на партията му това предизборно обединяване, Димитров каза: "Това, в което съм сигурен е, че нашите симпатизанти виждат каква безизходица е в момента България и независимо дали "Демократична България" ще се яви отделно, или ще се яви в обединение с "Продължаваме Промяната", въпросът е да ес намери изход от въпросната безизходица".

"Иначе ние се намираме в следната ситуация: ГЕРБ, БСП, и ДПС се събраха, знаете, снимаха се и обявиха, че готвят програмно правителство . Това е едната алтернатива. Те сами се събраха и го обявиха. Другата алтернатива е ДБ и ПП", допълни Димитров.

Ясно е, че ДБ и ПП са другата алтернатива, смята той.

"Въпросът е да се реши какъв ще бъде начинът на явяване на парламентарните избори", уточни членът на ДБ.

От думите му стана ясно, че това са двата пътя при следващите избори. Друга изненада не се очаква. Хората трябва да изберат едното или другото - или ГЕРБ, БСП и ДПС - това е едната посока, или ДБ и ПП, която е другата, проевропейската и правилната.

Мартин Димитров коментира и думите на Румен Гечев от БСП, че не е редно да се афишират коалиции пред изборите, тъй като избирателят сам трябвало да реши кой да защитава социално-икономически интереси: "Не мога да разбера какво е искал да каже, честно казано. Мисля, че и той не е разбрал."