"Фалшива новина е, че застраховката "Гражданска отговорност“ ще скочи. Това каза народният представител от "Демократична България“ Мартин Димитров в bTV.

По думите му компромисът, който са предложили между първо и второ четене, е на база 80% предложения от застрахователите, а тези, които не искаха нищо да се приеме са измислили лъжливата теза.

"Гражданската отговорност“ зависи от много фактори – състоянието на икономиката, на пазара, на застрахователните дружества. Текстовете бяха добре прецизирани и те не водят до повишаване. Ние взехме тестове от самите застрахователи. Когато се говори срещу законодателството, се говори само за варианта, внесен от Министерството на финансите, а не за компромисните текстове“, поясни още Димитров и добави, че законодателството е било подкрепено от големите работодателски организации.

По темата с предстоящия пресрочен парламентарен вот на 2 април депутатът каза, че има положително отношение към идеята за общо явяване с "Продължаваме промяната“. В политиката докато всичко не е договорено – нищо не е договорено“, бе категоричен той.

"Има два пътя – на ГЕРБ, БСП и ДПС, които се събраха и се снимаха, а другият – на ДБ и ПП", посочи Мартин Димитров.

Според него всяко следващо служебно правителство е по-слабо, а президентът Румен Радев иска да управлява и затова е дал третия мандат на БСП. Той подчерта, че след изборите е важно да се сформира редовен кабинет.