ПП-ДБ в този парламент ще бъде европейска опозиция. Това каза депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България Мартин Димитров.

Той смята, че имат шанс да си върнат част от изгубените гласове на избирателите, защото ПП-ДБ са разумни.

Попитан дали ПП и ДБ ще останат заедно, депутатът отговори:

"Ние трябва да проведем един честен вътрешен разговор по въпросите, които хората поставиха, по въпросите, които тези 300 000 наши избиратели, отдръпвайки се, поискаха от нас. Този разговор ще бъде оздравителен и ще ни покаже по-добрият път оттук нататък."

"Това е седмият мандат, който Бойко Борисов получава последните 4 години. Той е опропастил предишните шест, плюс е свалил две правителства", смята Димитров.

Според него правителството на Денков е паднало, защото ПП-ДБ са поставили на масата темата за регулаторите.

"ГЕРБ и ДПС ще направят всичко възможно, за да не изпуснат властта", каза още депутатът от ПП-ДБ.

"Христо Иванов взе най-моралната позиция след тези избори - пое отговорност, подаде оставка и от лидерския пост на "Да, България" и напусна Народното събрание. Има вътрешни проблеми, които трябва да бъдат решавани и трябва да бъдат поставени и той това прави в момента. Например завоят надясно, който той обяви не беше направен до край, а от това има нужда България. Само десните политики ще изведат България на по-високо ниво", категоричен е Димитров.

"Съмнявам се, че третият мандат ще дойде при нас, тъй като на Радев му харесва тази ситуация на несигурност, която Борисов и Пеевски създават, той се възползва от нея", коментира още народният представител.

"Борисов изпрати президента на срещата на върха на НАТО, което означава, че между него и Радев има постоянен диалог", аргументира се той в ефира на БНТ.