Благодарен съм, че имаме възможността да свирим на Хисарлъка Experience, което е 4-то издание, но за такъв кратък период  организаторите са съумели да изградят завидна репутация, на едно специално събитие, което  се провежда в тази антична древна крепост Хисарлъка. Това каза за предаването “Човекът на фокус" по Радио “Фокус" Мартин Денев от Еthno Venture - пианист, композитор, диджей и пътешественик.

“Публиката е чудесна - млади хора, слънчеви семейства, фестивалът е насочен  и към най-малките, има забавления за деца. В тази природа наоколо, програмирането е превъзходно - много шарено, пъстро, качествена музика. Браво на организаторите, които много добре се справят засега. Нямаме търпение да се появим на сцена в компанията на “Коприва", “Мерудия" и  другите участници и да видим всички тези любопитни и жадни за музика слушатели", сподели Мартин Денев.

“Сега имам възможността да представя един друг проект, с който усърдно съм зает, той е много мащабен проект, много хора са въвлечени. Нарича се “Синт Сенс"  това е програма-концерт за синтезатори, струнен оркестър и солисти. Това са осем мои пиеси авторски, аранжирани от най-изтъкнатите млади аранжори в България. Това е един от най-мащабните проекти, с които съм се занимавал досега и за щастие пак беше подкрепен финансово от Национален фонд “Култура", поясни той.

На 29 юни имам диджейски сет на друг фестивал “Пътят към върха" в Пловдив, който е с 6 сцени, 50 артиста, пак грандиозно събитие. Въобще диджейски сет, Еthno Venture, джаз, много е динамично и шарено, за което съм наистина много благодарен, обичам разнообразието и да се пътува в различни музикални посоки, допълни музикантът.

Публика винаги е имало, ние сме част от света, аз никога не съм разделял България от останалия свят, дори и музикално. За бутиковата музика естествено публиката е по-малобройна. Винаги сме имали мост с публиката, нашата музика не е толкова абстрактна и далечна, нито като хора сме странни и необичайни, за да не можем да контактуваме нормално и да се социализираме, това се прехвърля и музикално. Бях в Бали, записах много ансамбли, бях на репетиции, церемонии и се роди един проект, който искам да издам през септември. Нещата циркулират, излиза се от рамките на България, би трябвало да съм радостен от този факт, заключи Мартин Денев.