Електоралната мобилизация показва, че българите не се страхуват чак толкова от нови предсрочни парламентарни избори. 

Бойко Борисов е политическият лидер у нас с най-голямо доверие, показва още проучването. Лидерът на ГЕРБ има доверието на 24% от анкетираните. Това показват данни от проучване на "Маркет линкс".

Данните са от последното проучване на агенцията, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс". То е проведено сред 1009 лица над 18 г. в страната в периода 10-19 април по методите на пряко лично интервю и онлайн анкета.

54% от анкетираните са посочили, че ще гласуват, ако скоро отново има парламентарен вот.

Доверието към лидерите

Бойко Борисов е политическият лидер у нас с най-голямо доверие, показва още проучването. Лидерът на ГЕРБ има доверието на 24% от анкетираните. Отношението към него е непроменено спрямо това от преди месец.

Втори е Кирил Петков от ПП-ДБ. За месец той увеличава с 2 процентни пункта доверието си и през април се ползва с подкрепата от 19%.

Костадин Костадинов от "Възраждане" има 18% доверие. През март регистрираното доверие към него е било 19%.

Другият съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев е на четвърта позиция.

Той има 18% доверие. Христо Иванов е на пета позиция сред лидерите на парламентарните партии. Той има 17% доверие. И запазва позициите си.

Следва Мустафа Карадайъ – 16%. През март "рейтингът" на лидера на ДПС е бил 14%.

Председателят на БСП Корнелия Нинова е с 13% доверие. През март социолозите са регистрирали 14% доверие.

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов увеличава с 2 пункта доверието към себе си. През април за него са отчетени 12%, през март – 10%.