Целта е да бъдат изведени на преден план краткосрочните приоритетите, които ще ни позволят да имаме резултати, и така да убедим българските граждани, че това правителство е не само работещо, а и стабилно правителство. Това каза Мария Габриел пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".

Габриел добави, че още не си избрала заместници, а относно рокадите по върха каза: "Нека не се месим в ресорите"

По повод земетресението в Пловдив вицепремиерът заяви, че още се оценяват щетите и призова всички да бъдат спокойни.

"Не мисля, че трябва да сравняваме смяната на шефовете на НАП и "Митници" със заявленията за чистки в държавната администрация. Несъмнено да останат министри, хора, които за първи път са министри, без заместници, е много труден момент за тях. Разчита се на зам.-министрите да споделят в какво се състоят нещата, какви са добрите практики. Важно е министрите да могат да подберат своя екип", каза още Габриел.

"Ние, с Николай Денков, ще обърнем внимание на зам.-министрите, както на министрите. За нас е важно ние също да сме в течение, но министърът има своята свобода на избор. Това е негово право, но търсим експертен профил - хора, доказани със своята експертиза", добави тя.

"Асен Василев има право да разчита на свой екип. Предстои вземане на бюджет. Темите за приходите и разходите са изключително важни", каза в заключение Мария Габриел.