"Явно с г-н Сидеров сме на доста прав път и се налага да бъдат предприети такива радикални мерки, за да бъдем спрени! Ако вярвам на Вашите прогнози, шансовете ни са много добри. Може би сме доста на прав път и затова по този груб начин постъпват с нас! Самият факт, че се обединихме, Вие го изведохте като доста положителна новина в тази раздираща се от противоречия патриотична общност в България!".

Така отговори Николай Малинов, председател на РВО, на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2", която попита: "Явявате се като "Неутрална България", какви шансове имате за 49 НС в тази обстановка? Вие, г-н Малинов, сте във втория списък "Магнитски" и са блокирани всички Ваши лични, фирмени, които нямат нищо общо с партията, както забелязах, че е блокиран и имейлът на партията, вероятно и другите имейли?".

"Но активират ли ви тези препятствия?", попита Беновска. Волен Сидеров отговори, че двамата с Николай Малинов нямат нужда от активиране, защото са стари бойци. Те обаче активират българите, защото в момента са в едно аморфно състояние и около 60% не участват в изборите. "Аз смятам, че там има едно активиране, защото те се ядосват, че някакъв си закон "Магнитски" в едно "световно гестапо", в каквото са се превърнали САЩ, определя кой да има имейл в света, дали има банкова сметка и дали може да придвижи 100 долара в целия свят!", категоричен бе лидерът на "Атака". Той добави, че българската прокуратура действа избирателно и попита защо не са повдигнати обвинения срещу хора като Хаджигенов и Бабикян, които са залели с боя руското посолство и Раянов, който е осквернил Паметника на съветската армия?

Според Николай Малинов трябва да се пише реквием на Европа заради енергийните, военно-стратегическите и политическите загуби, които търпи! "Всичко, което се случва, е едно самоунищожение на Европа в полза на Китай и Америка! Това са основните неща, около които структурираме кампанията, защото проблемите на България не са вътрешноикономически, не са леви-десни, а проблемът е геополитически! Евтината енергетика ще дойде тогава, когато нормалността се върне в нашата политика и ние започнем да гледаме еднакво както на изток, така и на запад, за да може България да защитава своята визия, своите идеали, своето исторически и културно наследство, естествено и своите икономически интереси!", категоричен бе той.

Николай Малинов обясни, че в момента се намира в Русия по две причини. Фактът, че е под санкции по "Магнитски", изисква да активизира своите контакти в Русия и света, за да организира бизнес, с който да игнорира явлението "Магнитски". Той продължи: "В близките седмици ще завърши този процес на преизграждане и преструктуриране на бизнеса, за да може партийно-политическите и личните ми финанси да не пострадат! А в обществен план съм тук, защото на 14-и март, вие сте първата медия, пред която го съобщавам, правим учредителен конгрес на Международното русофилство! Една наша стара идея на българското движение "Русофили". Ние сме първата организация, която се е самоназовала така. На този конгрес ще има представители на повече от 70 страни, за първи път от началото на военната операция в Украйна се събират толкова чужденци на едно място, които да изразят своята подкрепа за Русия!".

Водещата пусна на своите гости част от речта на Путин пред руския парламент от 21-и февруари и ги помоли за коментар. Според Волен Сидеров от чутото става ясно, че повече светът няма да е същия, както е било след 1990 г. с доминацията на САЩ. Той продължи: "С тези мерки, санкции, това "световно гестапо", в което САЩ правят, ще принудят по-бързо да стане организация на независима финансова система, независима икономическа система. И тогава американците ще си кажат – какво направихме, май сбъркахме! Затова трябва да се работи по-умно! Не да се налива бензин в огъня, наречен Украйна! Да се разбере, че няма да стане с тези приказки, които и от нашенски папагали ги чувам всеки ден, как Украйна щяла да победи, Русия да се изтегли до последния километър. Това няма да стане! Трябва, както казва техният "гуру" Кисинджър, да се седне и да се види частите от измислената държава Украйна, които трябва да останат руско владение и останалата част от държавата да бъде неутрална и по никакъв начин да не застрашава сигурността на Русия! Само това ще донесе мир!".

Николай Малинов отговори, че Путин е казал три важни неща в речта си. На първо място защо Русия е в Украйна. Руснаците са в Украйна, за да защитят руското население, което се убива и унищожава! Така, както преди 145 години са дошли да защитят нас от унищожение! Втората тема е била социалната програма, вътрешно руска, с големи програми. И третата тема е за прекратяването на Договора за стратегически въоръжения.