Целият свят е един голям миш-маш, от който ние трябва да направим вкусна храна. Това каза за сутрешни блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" Максим Бехар, световно признат PR експерт.

"Тази храна трябва да пасне и на бизнеса, и на служителите, и на пенсионерите, разбира се, на студентите, на всички хора. В крайна сметка тази храна я готвим ние, хората на бизнеса, защото ние даваме работни места, ние плащаме данъци и в крайна сметка носим, образно казано, на гърба си държавата. Без бизнеса държавата не може да има никакво развитие, да не кажа, че дори не може да функционира. Ние сме център-нападателите, а те са защитниците.Но ние играем в един отбор. Струва ми се, че политиката в модерния свят трябва да е изцяло зависима от мнението и от операциите, които прави бизнесът".

"Начинът, по който се развива бизнесът, трябва да бъде определящ за политиците и политиците в крайна сметка трябва да служат с всичките си закони, нормативни актове, решения и дори и с публично държане трябва да служат на бизнеса. Но не по начин, по който бизнесът плаща на политиците – в никакъв случай, а по-скоро решенията, които политиците трябва да взимат, трябва да улесняват правенето на бизнес и на печалби, за да може обществото ни да живее по-добре и да има по-добри приходи и да има дори по-добра комуникация със света и с инвеститорите. Много проста роля, но няма да стане, защото политическата система никъде в света, тази политическа система, която по някакво странно стечение на обстоятелствата все още наричаме "демокрация“, тя вече не работи", коментира Бехар.

Според него политическите сили, които ще имат някакви проценти на изборите на 2 октомври, трябва задължително да седнат на една кръгла маса: "Трябва да се организира подобна среща на кръгла, квадранта или каквато и да е маса, и да кажат: "Момент, имаме 5% общи неща, дайте да направим един кабинет, да изпълним тези 5% общи неща и след това да видим дали можем да работим заедно".