Майките от "Системата ни убива“ заявиха, че ще се явят с "Изправи се България“ с гражданска листа на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Причината да отправят покана към Мая Манолова е, защото тя винаги е била до тях и не ги е изоставила. "Изборът беше много лесен. Ние сме непокорни. А партиите не обичат непокорните. Тя ни прие такива, каквито сме. Наясно сме какво ни очаква и какви игри стават в политиката. Разчитаме на нея да е до нас и когато започнат нападките знаем, че няма да сме сами“, обясниха майките на среща с медиите пред сградата на Народното събрание. Сред тях са експерти от всички области на живота, професионалисти, които са се борили за правата на обикновените хора.

Те добавиха, че и "Младите срещу системата“ се включват в тяхната гражданска листа, защото са хора с каузи и минало. "За нас е важно какви хора са, качествата им и какво биха постигнали. Всеки, който е мачкан и е оцелял е станал после по-силен. Обикновените хора с техните проблеми са забравени от държавата и политиците. Отказаха се да гласуват, защото никой не ги представлява в парламента, след като бъде избран. Искаме да им върнем вярата, че държавата, която отива към пропастта, може да бъде спасена. Никой не вижда бедстващите хора в България, които са на всяка крачка“, добавиха майките.

Те бяха категорични, че през годините са имали много предложения да се включат в политиката с единствената цел да бъдат употребени и смачкани. "Днес нещата са коренно различни. И България и ние вече нямаме време, хората реално умират, децата ни умират! Системата трябва да се промени, защото нямаме друг шанс.“

"Ще отворим нашите листи за хора с каузи и в най-тежката лидерска битка в 25 МИР - София би било справедливо листата да оглави Вера Иванова“, обяви председателят на "Изправи се България" Мая Манолова. Тя посочи, че това са истински, смели жени, бойци. "Заедно с тях ще станем един силен отбор от биткаджии и най-накрая ще се преборим за закона за личната помощ.“ Тя благодари на майките от "Системата ни убива“ и заяви, че доверието им е огромно. "Всички хора, които смятат, че в парламента има нужда от биткаджии, които да се борят за обикновения човек, работещите бедни, за хората с увреждания, самотните родители, пенсионерите и пр. ще ни подкрепят“, заключи Манолова.