Често ходя на мястото на катастрофата – на бул. "Черни връх“, където Семерджиев уби дъщеря ми“. Това каза Диана Стефанович, майката на Хариет, чийто живот беше отнет от Георги Семерджиев преди година на бул. "Черни връх“ пред bTV.

"Тази една година измина много трудно. Често ходя на мястото на катастрофата. Стоя и гледам това огромно кръстовище и ми се вижда невероятно – невероятно е как това може да се случи на такова огромно пространство“, каза тя.

Диана Стефанович отчита и факта, че ако инцидентът е станал по-рано, вероятно са щели да загинат значително повече хора. Според нея на бул. "Сливница“ са сложили някакви предпазни средства, докато на бул. "Черни връх“ все още няма средства за ограничаване на скоростта.

"Хариет беше веселячка - зодия Стрелец. Беше много влюбена в живота. Мечтаеше. Предложих ѝ да отидем при брат ѝ в Нидерландия. Но тя ми отказа. Каза, че обича България. Това се случи малко преди трагедията“, разказа още тя.

Майка ѝ сподели още, че са били много близки – Хариет е споделяла всичко с нея. Винаги се е бунтувала, когато нещо не ѝ харесва. Казвала е какво мисли.

"Всичко, което се случва, е невероятно и ужасяващо. Не ги разбирам тези неща. Какво означава да отнемеш живот и това да е по непредпазливост?!“, пита се още жената. Според нея подобни престъпления трябва да се наказват с доживотна присъда.

Тя е била на всички заседания на съда и слята, че Георги Семерджиев "няма никакви чувства, никаква ценностна система“. "Видях, че в един момент се радваше, подскачаше и говореше нещо на ухо на адвоката си. Не видях разкаяние“, каза още Диана.