Настояваме за доживотен затвор без право на замяна за двамата убийци на Евгения Владимирова. Това заяви пред БНТ майка ѝ Капка Чорбанова. Тя присъства на организирания пред Съдебната палата в София мирен протест с искане за справедлива присъда за убийството на младата жена.

Евгения Владимирова беше обявена за безследно изчезнала в средата на октомври миналата година. 20 дни по-късно тялото ѝ бе открито във водоем край Перник. Обвинен за убийството ѝ е мъжът ѝ Орлин Владимиров, а неговият баща е съучастник в укриването.

"Безпомощна е била, не е имало кой да ѝ помогне. Да ви кажа, че и след като се е оплакала три пъти в полицията това не се смята за домашно насилие, за мен това е върховата точка на домашно насилие. Искам да благодаря на нейните приятели, близки, на наши роднини, които са се събрали тук на мирен протест, за да защитят моята дъщеря и нашето семейство", каза майката Капка Чорбанова пред БНТ.

Тя посочи, че в момента свекърът на Евгения е на свобода срещу 5000 лева гаранция.

"Не мога да разбера човешкият живот 5000 лева ли струва? Нямам думи да опиша как е възможно съдът да го пусне срещу 5000 лв. гаранция".

Капка Чорбанова: Надявам се да има справедливост, съдът да си вземе правилното решение. това си е замислено убийство, ходили са сутринта да гледат къде да я изхвърлят. Следена е около 1 месец от двамата. Не са идвали да кажат, че имат проблеми, да си приберем детето, да си приберем внука. Сложи петно на детето си за цял един живот.