Заради нагласата си и желанието да търси във всяко нещо добро, синът ми не е допускал, че може да се стигне до това. Така майката на психолога Иван Владимиров коментира шокиращото му убийство. За престъплението бе задържан 52-годишен бивш полицай – техен съсед.

"През цялото време се опитваше да разрешим нашите отношения с добро. Предния ден ходих в полицията и депозирах жалба, разказвайки какво се случи. На вратата ми беше мазано, на стъклото на балкона имаше размазано яйце. Беше ми издърпал одеяло, което е стъпкал в калта. Още една дреха беше издърпана“, разказа пред bTV Слава Иванова.

По думите ѝ бившият полицай, който се казва Румен Тонев и е бил уволнен от МВР през 2000 г., отричал, че е извършвал подобни действия и заявявал, че никой не го е видял и следователно нищо не може да бъде доказано.

"Иван слезе и му каза – дай да ти дам моя телефон и всеки път, когато нашето пране или някакъв шум ти пречи, обади ми се, с готовност ще откликна. Той каза да не го занимаваме, влезе в апартамента и на другия ден се случи това. За мен това е много прецизно обмислено и подготвено действие“, заяви майката на убития Иван Владимиров.

Според нея един от основните проблеми е, че всякакви хора могат да притежават оръжие и да правят с него каквото преценят.

"За мен този човек имаше нагласата, че той има права, а всички ние имаме задължения и трябва да се съобразяваме с него. Когато това не стана, той действа според своите разбирания и психика. Ако той нямаше оръжие, това нямаше да се случи", каза тя.

"Иван е една голяма усмивка. От дете е много позитивен и ведър, с нагласата, че в живота има много трудности и това са предизвикателства, които не го притесняват. Цялата тази нагласа е свързан с един идеализъм, че светът е добър. В конкретната ситуация, отивайки за пореден път да разрешава с добро дребен конфликт, той си плати за това", завърши майката на убития психолог.