Дете пострада в развлекателен център в столичен мол. Момичето било гост на детски рожден ден. То се покатерило на най-високата стена в центъра и паднало. Оказало се, че обезопасителният механизъм, който би трябвало да го държи,  не е закопчан. Момичето е откарано в "Пирогов" с травми на ръката и е претърпяло операция.

Десислава Атанасова е майка на пострадалото дете. Тя подчерта в ефира на NOVA че инструктажът, който са имали децата, е обяснявал как сами да обезопасят въжетата, с които се спускат по стената за катерене. "Тя се е обезопасила, но явно не достатъчно добре и не е имало никого около нея, т.е. никой не е контролирал това дали тя е закачена правилно за стената, дали е обезопасена", каза още Атанасова.

След като детето паднало от 6-метровата стена, служители на парти центъра я преместили – нещо, което лекарите не препоръчват при фрактура, уточни майката. Тя разказа, че след инцидента служителите препоръчали на родители, присъстващи на рождения ден, да не викат Спешна помощ, а детето да бъде закарано в "Пирогов" с автомобил.