Свидетелските показания по делото срещу Георги Семерджиев коментира и неговата майка – Мариана Семерджиева. По думите й вината му е в това, че е минал на червено, а твърденията, че синът ѝ е бил със Симона Радева преди катастрофата не са истина.

“Нито съм била свидетел на катастрофата, нито мога да кажа нещо за нея. Мога да кажа само хубави работи за сина си, аз съм майка. Всяка една майка ще защити детето си, каквото и да е. Сега, че е минал на червено - да, има вина. Но всички други неща, които се изприказваха за него, идват в повече", каза Мариана Семерджиева пред bTV.

Тя заяви, че в деня на катастрофата Семерджиев е бил в дома й да вечерят и не може да каже дали е употребявал наркотици.

"Вечеряхме, говорихме си, тръгна си от нас. С нищо не е показал, че е дрогиран, нито сме го усетили, че е взимал такива неща“, добави Мариана Семерджиева.

Пред съда негов приятел – Христиан Петракиев, заяви, че са се видели около 18 часа и той е бил със Симона Радева тогава.

"Не знам 16-18 часа дали този го е видял, че е бил със Симона, при положение че той взе брат си от работа и беше по същото време и дойдоха вкъщи", коментира още майката на Георги Семерджиев.